fbpx

I Sjøparken Stavern har Ingvill og familien fått alt de drømmer om

Livet i Sjøparken – Invill og Morten

For Ingvill og samboeren Morten, var det mange ting å enes om da de skulle flytte sammen. I Sjøparken Stavern har de fått alt de ønsket seg.

“Jeg er selv fra Stavern, og lekte faktisk i skogen like utenfor her som barn.”

Ingvill Hellenes kikker ut av panoramavinduet i stuen. Rett utenfor huset ligger et frodig skogholt, glatte svaberg – og den fantastiske Vestfold-kysten. I et grønnmalt atriumhus, et steinkast unna salte bølgeskvulp fra Larviksfjorden, har Ingvill og Morten funnet sitt drømmehjem. Her bor de sammen med Ingvills datter på åtte, og deres felles datter på to år. 

Det innholdsrike huset strekker seg over tre etasjer, og har «alt». Med boltreplass til store og små, takterrasser med fantastisk sjøutsikt, en helt privat hageflekk – og naturen rett utenfor døren – har Ingvill og Morten funnet drømmeboligen sin. 

Atriumhusene er tegnet av Code Arkitekter

Nærhet til skole og barnehage, sjø og by, er noe av det vi setter aller størst pris på, sier Ingvill.

– Og så synes vi Sjøparken er helt fantastisk fint. Vi føler oss utrolige heldige som bor her.

Utrolig utvikling

Stiller vi klokken 20 år tilbake i tid, byr området på alt annet enn estetikk. Da Ingvill lekte og badet like ved som barn, var dette et avstengt industriområde, som huset Norges siste fyrstikkfabrikk – frem til 1984. Og helt frem til 2002, hadde Norske Skog sponplateproduksjon på området. På denne tiden er det nesten utenkelig at det her skal vokse frem en fargerik Stavernsbydel, som skal bli Ingvills og barnas nabolag. 

Det var piggtrådgjerder og fabrikkdrift. Det var absolutt ikke hit man gikk for å oppleve naturen, eller noe annet, for den saks skyld, forteller Ingvill.

I dag er virkeligheten en helt annen. Ytterst i vannkanten, like utenfor i Stavern, har Sjøparken tatt form. Den nye bydelen kan skilte med kanaler, boligøyer, badeplasser, sandstrender, brygger, fargerike leilighetsbygg og arkitekttegnede sjøhus. Her er «kajakkparkering», badetrapper – og gangbroer, som tar deg mellom boligøyene. På området finnes også en barnehage, en kunstnerkoloni, kontorlokaler og buldrehall. Og våren 2024 vil du i tillegg kunne besøke Nerdrum-museet i Sjøparken. 

Jeg elsker hvordan ting utvikler seg her. I Sjøparken er det allerede mange fasiliteter jeg setter pris på, og det er spennende planer for området, sier Ingvill.

På området til gamle Agnes Fabrikker, med den lille byen Stavern som nærmeste nabo, er en ny bydel under utvikling – Sjøparken.

Tomten utgjør til sammen 250 mål og har en kystlinje på halvannen kilometer.

110 mål består av skog og friareal.

600 varierte boliger skal stå klare når prosjektet avsluttes.

Ca 120 boliger ferdige pr. April 2024. 40 nye er under oppføring.

Det er MER Arkitektur som har tegnet boligene.

Prisbelønt og helt unikt

I 2018 ble det unike, fargeglade boligprosjektet tildelt Larvik kommunes byggeskikkpris. Totalt skal Sjøparken bestå av 600 boliger når det står helt ferdig. Enn så lenge bygges det. Litt etter litt.

Vi startet ytterst, med første byggetrinn, forteller Cecilie Sanden i Agnes Utvikling, selskapet som står bak det prisbelønte boligprosjektet.

Hele veien har publikum – og interessenter – blitt invitert med i utviklingen av Staverns nye bydel. Hvilke kvaliteter ønsker naboer og innbyggere i Stavern seg i Sjøparken? Og hvilke kvaliteter ønsker beboerne selv i boligene sine?

Jeg tror mye av grunnen til at det er blitt så fint, er at vi har vært opptatt av å lytte til folket. Både til de som har fått Sjøparken som nabo, men også til de som har snust på å kjøpe bolig her. Den humane, unike arkitekturen, fargepaletten og den naturgitte beliggenheten også har spilt en sentral rolle, sier Cecilie.

Boligene er varierte både i størrelse og utførelse. I Sjøparken kan du bo i leiligheter på alt fra 50 til 200 kvadratmeter, eller arkitekttegnede sjøhus og atriumhus. Uansett hva du velger, har du sjøen i umiddelbar nærhet. Om litt er det også byggestart på landbaserte rekkehus.

Målet er at alle, uansett alder og livsfase, skal finne en boligtype som passer for seg, sier Cecilie.

At Sjøparken er et godt sted å bo, med boliger som møter ulike behov, kan Ingvill skrive under på. Selv kunne hun ikke tenke seg å bo noe annet sted.

Vi trives utrolig godt her, og det samme gjør barna. Nå holder vi på å overtale flere vennepar til å flytte hit. Vi har allerede noen på gli, smiler hun.

Jeg vil gjerne vite mer om Sjøhusene i Sjøparken

Kontakt

Nyhetsbrev

Besøksadresse: Sjøparken, 3290 Stavern
Postadresse: Postboks 156, 3291 Stavern
Tlf: +47 33 11 37 90
E-post: post@sjoparken.no

Besøk vårt visningsenter i Sjøparken.
Åpningstider er 8:00 – 16:00 hverdager - kveld/helg etter avtale.

DESIGNED WITH ♥ BY KERN.NO